Könnyűzenei szolfézs

KÖNNYŰZENEI SZOLFÉZS – szoftveres zeneszerzéshez

Az országban egyedülálló módon,  garantáltan a leghatékonyabban, éveken át fejlesztett egyedi módszerrel oktatjuk kifejezetten a szoftveres zeneszerzéshez a zeneelméletet. Leegyszerűsítve, mindenki számára érthetően, gyakorlati feladatokkal és esettanulmányokkal tesszük érthetővé számodra is mindazt, amitől a mai zenék működnek.

Kezdés: 2018. január 8. hétfő
Időtartam: 2 hónap
Díja: 75.000 Ft

Oktató: Demkó Mátyás

Tematika

Fölöslegesnek tartom az elméletet, ha az nem segít engem a gyakorlatban. Épp ezért úgy építettem fel a tananyagot, hogy a lehető legkevesebb elmélet legyen. Az elmélet számunkra csak egy kreatív eszköz lesz, ami új lehetőségeket nyit meg, ha megakadunk egy számban.

Olyan módszereket mutatok, amit napi szinten használok. Lépésről-lépésre ismerünk meg egyszerű, biztosan használható módszereket, amiknek a használatához nem kell se tehetség, se képzett fül. Így ezeket az érzékeket később magadnak is ki tudod alakítani.

Az órák témái sorrendben:

 1. Hangok nevei, skálák
  Ezen az órán megismerheted, melyik hangmagasságok működnek jól együtt.
 2. Hangközök
  Megtanuljuk, hogy egy zenében két hang milyen távolságokra lehet egymástól és hogyan tudod ezeket a távolságokat felismerni és használni.
 3. Hármashangzatok (zebra módszer)
  Hogyan tudsz felépíteni basszushoz vagy dallamhoz olyan akkordokat, amiket a közönséged könnyen megért?
 4. Fokok, funkciók
  Milyen akkordkörök hangzanak jól és miért?
 5. Hangulatkeltés akkordcserékkel
  Hogyan tudod megváltoztatni a számod hangulatát a dallamod változtatása nélkül?
 6. Feszültségkeltés
  Eszközök kreatív használatát sajátítjuk el, amikkel a számod gördülékenyebb, energikusabb, izgalmasabb lesz.
 7. Ritmikus variációk
  Elektronikus zenében kiemelt szerepe van a ritmusnak. Lehetőségeket veszünk arra, hogy hogyan lehet az akkordjaidat ritmizálni, ezáltal kevésbé tömören fog szólni a mixed.
 8. Szám felépítése
  Megtanuljuk, hogyan építsd fel úgy a számodat, hogy a közönséged ösztönösen értse, mi történik a zenédben, akár még egy zajos szórakozóhelyen is.

Remélem felkeltettem az érdeklődésedet. Ha valami kérdésed van az órákkal kapcsolatban, itt tudsz minket megkeresni egyébként meg lent tudsz jelentkezni a képzésre.

Szeretettel várunk szeptemberben!
– Péter

Jelentkezés

A képzésre való jelentkezéshez először is írd be az alábbi űrlapba az adataidat, majd kattints a “jelentkezem” gombra.


Miután a jelentkezés gombra kattintottál, fizesd be a képzés díját. A fizetési módokról a ‘JELENTKEZÉS‘ fülre kattintva olvashatsz.
FONTOS! Az űrlap kitöltése csak a jelentkezés szándékát jelzi, a jelentkezésedet a képzés díjának befizetésével tekintjük véglegesnek. A sikeres felvételről visszaigazoló e-mailt kapsz, a számládat postázzuk, vagy személyesen átveheted.