Ableton

Tudtad, hogy ma már egy DJ nem sokat ér, ha nincsenek saját számai?

Az 1G SCHOOL korábbi tanulója - aki országosan ismert lemezlovas- a következőképpen nyilatkozott a témában:

Közel húsz éve vagyok a szakmában, havi 6-8 fellépéssel, dj-ként keresem a kenyerem, e mellett öt éve egy stabil, hazai brand része vagyok. Hiába van tele a naptáram, mégis egy ideje úgy éreztem, kollegáim népszerűbbek, mint én. Mi ennek az oka? Ők havonta jelennek meg új, saját felvétellel, míg én ezt nem mondhatom el magamról. Társaim sorra kapják a külföldi fellépéseket, én az itthoni klubokat járom. Kezdtem azt érezni, hogy fényévnyi lemaradás van köztünk, amit csak egy módon tudok behozni: ha megtanulok remixeket, saját zenéket készíteni, ezen belül megtanulom az Ableton Live használatát.

Mennyire ismerős a következő helyzet?

Leszedtem az FL Studiot, Cubaset, vagy az Abletont, majd nekiálltam magamtól megfejteni. Segítségemre voltak a tutoriálok, és egy jó barátom, aki persze elég elfoglalt. Eljutottam egy szintig, mai napig is kísérletezek, de nem jövök rá, hogyan kell jó basszust,vagy egyáltalán olyan hangzást csinálni, ami nem gagyi. Miért nem vagyok képes befejezni egy dalt sem? Miért akadok el mindig, és miért nem tudok tovább lépni?

A probléma megoldása abban rejlik, ha az adott szoftvert tudatosan kezded el használni. Ehhez magabiztos tudásra van szükséged, melyben nincsenek hiányosságok, homályos foltok, kérdőjelek. Az Ableton képzés folyamán nem maradnak lyukak:

 1. A kapott információhoz kapcsolódóan rögtön tudsz kérdezni
 2. Ha valamit csinálsz (akár jól, akár rosszul) azonnali visszajelzést kapsz az oktatótól

Képzeld el, hogy egy track írása közben olyan magabiztosan és gyorsan követik egymást a lépéseid, mint amikor pl. egy szöveg megírásakor követik egymást a betűk, és nem kell gondolkoznod a sorrenden, vagy  azon, hogyan is kell írni a az “F” betűt.

Képzeld el, hogy jön egy ötlet, és nem a technikai megvalósítás mikéntjén kell agyalnod, hanem pusztán teret kell engedned a kreativitásodnak. Jóval több időd marad így a lényegre, nem akad meg a gondolat meneted, nem hallgatod utálatig a saját munkád, így képes leszel befejezni a számot. Milyen érzés teljes, befejezett zenéket kirakni a Soundcloudra, majd ezeket küldeni promóban? Milyen érzés posztolni a hatodik megjelenésedet a Beatporton?

Az én ‘aha’ pillanatom

Sokadik producerrel írtam közös dalt, mikor már kezdett kényelmetlenné válni, hogy ugyanazt a hatást ahány ember, annyi módon próbálja megoldani az Abletonban. Volt, aki hat lépésben, volt, aki csak négyben, viszont mindegyik egy saját, megszokott, általa kitapasztalt munka folyamatot követett. Éppen ezért mindnyájuknak megmutattam a lehető legegyszerűbb módot, ami mindössze két lépést igényelt. Mutattam még néhány hasonló könnyítést, majd néhány hét múlva mindegyikük arról számolt be, hogy elkészült 2, vagy 3 új trackkel (korábban 1-2 hónapig dolgoztak egy dalon).

Azért állítottam össze ezt a képzést, hogy minél több ember elsajátíthassa (hosszú évig tartó kísérletezés nélkül) a leghatékonyabb workflow-t az Aleton Liveban.

Miért éri meg neked eljönni az Ableton átfogó kurzusra?

 • Nem kell évek alatt magadtól rájönnöd, mit hol találsz a programban
 • Nem kell további éveket azzal töltened, hogy megfejtsd a kedvenc stílusod hangzásának titkát
 • Nem kell angol nyelven tutorialokat nézegetned, és megkeresned a témában a legjobb könyveket
 • Megtanulod, hogyan lehet az elméleti eszközöket kreatívan használni a gyakorlatban
 • Egyszerű, lépésről-lépésre leírt technikákat kapsz
 • Minimális elmélet, a számítógépes segítségek maximális kihasználásával

Bizonyítékok

Több korábbi tanulónk:

 • megtalálta a stílusát
 • elindultak a megjelenései
 • hivatalos remixbe kezdett
 • dj karrierjét beindította.

Mit fogsz tanulni a képzésen?

A képzés 12 háromórás alkalomból áll és a következő fő témákról szól:

 1. Megismerjük az alap fogalmakat, megértjük a hang digitalizálásának folyamatát
 2. Megismerkedünk a szoftverrel kívül-belül
 3. Megismerjük a beépített hangszerek, effektek működését
 4. Logikusan felépítve értjük meg az egyes műveletek szerepét, egymás utánját
 5. Megtanuljuk az egyes zenei stílusok jellemzőit, hangzásuk elkészítésének módját

Bónusz:

Hangmintákat, template-eket is kapsz, hogy akár hosszabb, inaktív idő eltelte után is fel tudd eleveníteni tudásod.

Miért éri meg befizetni az Ableton képzésre?

Mert nem kell éveket eltöltened tutorialok nézegetésével, ismerősök zargatásával.

Nem kell több százezret magántanárnak kifizetned, mégis személyre szabott problémamegoldást kapsz (kis látszámú csoportok)
A lemaradt tanulóknak díjmentes korrepetálást biztosítunk, ami egy magántanárnál óránként 10.000 Ft-ba kerülne

Az képzés díja órában számolva megfelel az elektronikus zenei tanfolyamok általános árszabásának. Általában egy zenemű megírásáért átlagosan 150.000 Ft-ot kérnek a ghost writerek, ez a képzés egy fél zenemű árának felel meg és bármennyi zenét tudsz a segítségével írni.

Fontos tudnod, hogy maximum 2x8 embert veszünk fel ezért érdemes minél hamarabb jelentkezned. Ha hamarabb jelentkezel, azzal segítesz nekünk tervezni, ezért jobb áron tudjuk neked adni a képzést:

Augusztus 15-ig: 80.000,-
Augusztus 31-ig: 85.000,-
Szeptember 1-től: 90.000,-

Garancia:
Nincs lemaradás: díjmentes korrepetálásokat tartunk, nálunk csak úgy végezhet tanuló, ha elsajátította azt,amiért fizetett!

Amennyiben nem vagy elégedett a képzéssel, az első óra után ezt jelezd nekünk és mi kérdés nélkül visszautaljuk a pénzedet. Akár elég, ha egy e-mailt küldesz. Teljesen természetes, előfordul, hogy valami nem váltja be a várakozásaidat.

A jelentkezés két lépésből áll:

1.: Írd be az adataidat az alábbi mezőre, majd kattints a zöld jelentkezés gombra


.

2.: Utald el (vagy fizesd be bármelyik OTP fiókban készpézben) a következő számla számra a megfelelő összeget:
THX Kft. 11786001-20110424 a megjegyzés rovatba írd be a neved, és hogy “Ableton 2017 szeptember”.

Jelentkezésed a teljes összeg megérkezésétől számít érvényesnek.

A pénz beérkezésének sorrendjében kelnek el a helyek. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a jelentkezésedet töröljük, ez esetben értesítünk visszaküldjük a teljes utalt összeget.

Figyelem:

Ha lemaradsz a képzésről, legközelebb Januárban lesz lehetőséged jönni, azaz 3 hónapon keresztül bánhatod, hogy nem vágtál bele.

Ne feledd, ha eljössz a Ableton kurzusra, akkor 3 hónap alatt olyan számokat fogsz tudni írni, amire megmozdulnak az emberek.

GYIK:

Most szeretném elkezdeni, nem használtam még semmilyen zeneszerző szoftvert,jöhetek?
Igen, jöhetsz. Az alapoktól indulunk.

Nem tanultam még semmilyen zeneelméletet. Jöhetek-e?
Igen, jöhetsz, a képzés nem feltételez korábbi zenei tanulmányokat.

DAW váltáson gondolkozom Érdemes-e eljönnöm?
Keress minket és segítünk az igényeid alapján kiatalálni a számodra legjobb megoldást, legyen az Reaper, Cubase, Pro Tools, Logic, Fl Studio, Ableton, vagy bármi más.