Blog

Blog

  • Végre megoldódik minden MIDI paránk? - Pontosabb szinkronizálást és könnyebb konfigurációt tesz lehetővé az új MIDI-t érintő update terv. A MIDI egy alapvető protocol, amely segítségével információt továbbíthatunk software és hardware között. Sajnos a zenészek és ... részletek »
  • DJ set + live act, avagy Traktor és Ableton: bemutatom a setupom – HiBoo - Sokan kérdezik, hogy miért az a sok kütyü, kábel, ami DJ-zéskor velem van, illetve mit, hogyan  használok a gyakorlatban, úgyhogy inkább úgy döntöttem leírom (hamarosan pedig egy videóban is bemutatom ... részletek »
  • Tippek a teljesítmény optimalizálásához FL Studioban -  Bizonyára mindenkivel előfordult már az a jelenség, amikor egy nagyobb projekten dolgoztunk, hogy egy összetettebb résznél a hang elkezdett pattogni, sercegni és szaggatni. Most ennek megoldására fogok megmutatni néhány tippet. ... részletek »
  • Hibák, amiket ne kövess el DJ-ként - Összegyűjtöttem sokéves saját, valamint előttem, utánam zenélő dj-k leggyakoribb hibáit, amikkel szinte minden hétvégén találkozom Túlvezérlés: Talán ez a leggyakoribb, sajnos nem csak a kezdő dj-knél előforduló hiba. Van, aki ... részletek »
  • A zenei producer palánták leggyakoribb hiányosságai -   Közel tízéves oktatói tapasztalataim alapján összegyűjtöttem az elektronikus zeneszerzők körében tapasztalható néhány gyakori hiányosságot. Lesz szó itt alapvető és kevésbé súlyos helyzetekről egyaránt.  Kemény, nyers írás következik, előre is ... részletek »
  • Jön az ABLETON LIVE 10! - A cég bejelentette a világ legnépszerűbb DAW-jának legújabb verzióját, melyre közel négy évet vártunk. A 2018 első negydévében érkező Ableton Live 10 sokak szerint annyiújítást kapott, hogy bátran nevezhetnénk 11-esnek ... részletek »
  • Nyílt nap és nyílt hét az 1G STUDIOS-ban - Az 1G csapata elkötelezte magát rendszeres közösségi események szervezésében. Szeretnénk nektek - nem csak fizetős képzéseket - hanem közösségépítő, ismeretbővítő alkalmakat biztosítani, ahol számotokra új szoftverekkel, vasakkal ismerkedhettek meg, előadásokon ... részletek »
  • Szeptemberben indul zenei workshop sorozatunk! - Szakmai fórumainkon a kezdő és a haladó zenei producereket érintő témaköröket bobncolgatunk, cincálunk szét, és rakunk össze ismert, a szakmában meghatározó dj-k, producerek és zeneipari szakemberek segítségével. Érdemes felkészülten érkezni, ... részletek »