Fl Studio


FL STUDIO átfogó kurzus

Ebben a képzésben a teljesen kezdőknek, valamint a megjelenéssel még nem (vagy alig) rendelkező (leendő) zenei producereknek segítünk elsajátítani a az FL STUDIO használatát. A kurzus végére magabiztosan fogod használni a programot, a szoftverkezelés ezután nem fog  a kreativitás útjába állni. Ha már régebb óta használod az FL-t, és úgy érzed, nem teljesen tudatosan dolgozol, illetve nem a leghatékonyabban, szintén ez a számodra megfelelő képzés!

Előnyök: Kis létszámú csoportokat indítunk. Nem rohanunk, mindenre és mindenkire hagyunk időt bőven, gyakorlati feladatokkal dolgozunk. Az egyes témakörökből menet közben záróvizsgát kell tenni.

Időtartam: 12 hét
Díj: 85.000 Ft
Kezdés: 2018. január 10. szerda 18:00
Oktatók: Bakonyi Bálint, Hatalyák Mátyás

 

TEMATIKA A következő témákat vesszük sorra, órákra lebontva:

HANG-ZENE-PRODUKCIÓ ELMÉLET:  Alapfogalmak és ismeretek elméleti elsajátítása, ami a későbbi munkához feltétlenül szükséges.
A DAW ÁTTEKINTÉSE: (Fl Studio 12)
Audio/MiDi Settings, általános beállítások, browser (sample adabázis felépítés), channel rack & step sequencer, mixer, piano roll, playlist, channel settings, külső VST pluginek

SZERKESZTÉSI GYAKORLATOK 

 1. AUDIO SESSION
  Audio clipek készítése Edisonnal: hogyan felvételezzünk, editáljunk, pitcheljünk, vágjunk, fadeeljünk, Audio Channel settings. Sample készítés Fruity Slicer segítségével. Dob loopok készítése.
  MIDI SESSION
  Midi clipek, midi felvétel, quantize, midei felvétel, midi paraméterek, keyboardok, kontrollerek, tippek, trükkök
  INSTRUMENTS
  Fontosabb hangszerek áttekintése, gyakorlatok, gyári és külső vsti-k áttekintése, dobok használatának praktikái
  EFFECT SESSION
  Send, bus, routing, groupok készítése, gyári effectek áttekintése, bekötése, láncok helyes sorrendje, aránya, kombinációs lehetőségekTELJES TRACK FELÉPÍTÉSE
  INTRO, BUILD UP DROP, BREAK, BRIDGE, OUTRO (és variációk), feljátszott patternek összeállítása, átvezetések, automatizáció a hangszereken és effektekenMIXING ELŐKÉSZÍTÉSE
  a végső hangzás megteremtése előtti alapszabályok, értékekKARRIERÉPÍTÉSI TANÁCSOK
  Vendég oktató: Bánkúti Dani 

Kezdés: 2018. január 10. szerda
3 hónap, 12 alkalom

Órák: minden héten SZERDÁN 18:00-21:00

Ezeket kell magaddal hoznod: laptop, fejhallgató

Használt szoftverek: FL Studio 12 (ezzel kell rendelkezned)

Zárovizsgákat az alábbi témakörökből kell tenni:

 • a hang digitalizálása
 • műveletek audio és midi klipekkel
 • zeneelméleti alapok
 • sampling
 • szintézis
 • effektek

Jelentkezz a képzésre!

A képzésre való jelentkezéshez először is írd be az alábbi űrlapba az adataidat, majd kattints a “jelentkezem” gombra.


Miután a jelentkezés gombra kattintottál, fizesd be a képzés díját. A fizetési módokról a ‘JELENTKEZÉS‘ fülre kattintva olvashatsz.

FONTOS! Az űrlap kitöltése csak a jelentkezés szándékát jelzi, a jelentkezésedet a képzés díjának befizetésével tekintjük véglegesnek. A fizetési módokról a ‘JELENTKEZÉS’ fülre kattintva olvashatsz. A sikeres felvételről visszaigazoló e-mailt kapsz, a számládat postázzuk, vagy személyesen átveheted.